Start Starta E-handel? Ny hemsida Utveckla App? Våra tjänster Kontakta oss
Utveckla appar
Funktioner & möjligheter
Iphone, Android
Referenser
Priser


Låt vår konsult ringa dig!

Fakta om appar 

Tiden då mobiler användes endast för samtal och att skicka sms är förbi. Med appar kan du skräddarsy din mobil efter dina egna behov. Icakuriren guidar dig i appdjungeln.
 
Vad är en app?
En app, förkortning för applikation, är ett program som man laddar ned till sin mobiltelefon. Appar gör att du kan använda telefonen till en mängd olika saker. Antingen kan appen koppla upp sig på nätet och göra det möjligt att använda funktioner på en hemsida, eller fungera som ett självständigt program i mobilen.
 
Vilka telefoner fungerar apparna till?
Det beror på om du har en smartphone samt vilket operativsystem din mobiltelefon har. Mest populär är Apples Iphone. Sony Ericsson har satsat på Googles operativsystem Android. Nokias version heter Symbian. Mindre vanligt är Windows Mobile, som bland annat används av mobiler av märket HTC.
 
Vad är en Smartphone?
En smartphone är en blandning av en handdator och en mobiltelefon. Vanligen har den en stor pekskärm och är större än en vanlig mobiltelefon. Nästa alla mobiltelefoner idag är en Smartphone: Iphone, Samsung Galaxy m.fl.
 
Vart kan man hitta appar?
Appar kan man ladda hem från tillverkarnas officiella programbutiker och från fristående nätsidor. De största programbutikerna är Appstore för Iphone och Android Market för Androidmobiler. Nokia har sin egen affär som heter Ovi Butik.
 
Hur gör man för att hämta hem och installera en app?
Det finns oftast en ikon i telefonen som leder till appbutiken. Alternativet är att ladda hem via datorn och sedan föra över appen till mobilen. Det finns både gratisappar (alla appar på Android Market i Sverige är gratis) och appar som kostar pengar. Efter att appen laddats hem får du frågan om du vill installera programmet. Om appen exempelvis behöver få tillgång till viss information på din mobil så frågar den vanligen om din tillåtelse.


Läs mer om:
 
Referenser  Utveckla app? Våra apputvecklare


Meny

Apputveckling
Starta E-handel
Professionell hemsida
Sökmotoroptimering
Om Företaget
Våra tjänster
Support
Kontakt
Kontakt information

Textpress Media Group AB
Vxl. 08 555 36 221
E-post: info@textpress.se

Textpress Media Group AB
Strandbergsgatan 61
112 51 STOCKHOLM